Skip to main content
We match your fire.

De wereld van Tulikivi

Een paar uur stoken voor 24 uur heerlijke stralingswarmte, dat is pas moderne houtverwarming.

De W10-optie voor sanitair water en/of CV

responsive image

Het waterverwarmingssysteem W10 van Tulikivi staat toe om een groot deel van de geproduceerde warmte over te dragen op water. Met die capaciteit kan de massieve speksteenkachel de plaats innemen van de klassieke CV-ketel. Dit vooral in een goed geïsoleerde nieuwe woning die bij het ontwerp ook rekening houdt met een optimale verdeling van de warmte die de speksteenkachel rechtstreeks uitstraalt. Bij bestaande woningen zijn de mogelijkheden wat meer beperkt. Toch is het ook daar perfect mogelijk om met de W10 sanitair warm water te produceren (eventueel in samenwerking met zonnepanelen), het CV-water voor te verwarmen of er wat extra ruimte mee op te warmen.

De warmtewisselaars zijn opgebouwd uit aluminium-koper elementen. Ze kunnen veel warmte opvangen en deze snel naar het water overdragen. De warmte-afgifte naar het water volgt de warmteafgifte in de ruimte : er hoeft slechts een paar uur gestookt te worden voor 12 tot 24 uur warm water. Het is dus totaal niet nodig om een vuurtje te stoken vooraleer een douche te nemen, zoals bij vele CV-houtkachels het geval is. Anderzijds werkt het systeem toch optimaal in combinatie met een klein buffervat.

Een CV-Tulikivi brandt net zo veilig en milieuvriendelijk als een gewone Tulikivi. Het vuur en de warmtewisselaar zijn van elkaar gescheiden door minimaal 4,5 cm speksteen. Daardoor beïnvloedt het koude inkomende water in de warmtewisselaar de verbrandingskwaliteit niet, in tegenstelling tot bij gewone CV-houtkachels. Het systeem wordt ook niet blootgesteld aan zeer hoge temperaturen en de kans op schade of technische problemen is dan ook bijzonder gering.

Warmte opslaan is een kunst

U kan een Tulikivi massakachel kiezen met tegenstroom- of spiraalprincipe en met boven- of onderaansluiting. Steeds wordt uw houtwarmte maximaal opgeslagen in de speksteen.

Lees meer

Kies uw speksteen afwerking

Van de zachte Classic, tot de glinsterende Grafia over de strakke Nobile, de gelijne Rigata en de nostalgische Robusta : Tulikivi Design kent geen grenzen meer dankzij de innovatieve jetstream afwerkingstechnieken.

Lees meer

Ontdek de culinaire mogelijkheden

Elke massieve speksteenkachel van het Karelia gamma is standaard voorzien van een grillrooster. In combinatie met de speksteen accessoires van Tulikivi biedt het eindeloze mogelijkheden van grillen, bakken en koken met de unieke smaak van het houtvuur.

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie