Skip to main content
We match your fire.
Fijnstofvrij houtstoken kan ! Gratis fijnstof afscheider van 15/9 tot 31/10/2019 ! Meer info hier...

De wereld van Tulikivi

Een paar uur stoken voor 24 uur heerlijke stralingswarmte, dat is pas moderne houtverwarming.

Tulikivi Levensloopanalyse

Als eerste bedrijf in onze branche hebben we de CO2-voetafdruk en de levensloop van onze kachels volledig onderzocht. Het resultaat is verbluffend : al na 1-2 jaar gebruik zijn de milieueffecten van de productie compleet geneutraliseerd door het vervangen van fossiele brandstoffen met een hernieuwbare brandstof.

In gewicht bestaat een TULIKIVI bijna volledig uit natuurlijke speksteen, die kan gewonnen worden met een minimum aan energie omdat hij zo zacht is. Het speksteenafval dat daarbij ontstaat is totaal niet reactief of schadelijk. Zodra een speksteengroeve leeg is, kan de natuur zich er gemakkelijk herstellen. Speksteen is een waardevol en duurzaam materiaal, dat zich ook laat hergebruiken.

De cement die gebruikt wordt om de speksteenkachel te metselen bestaat uit speksteenpoeder en waterglas. Waterglas wordt gemaakt van zand en soda. Daarnaast zijn in een Tulikivi een minimum aan essentiële metaalonderdelen aangebracht, zoals de deur, de aslade en de rooster. Deze zijn in productie niet zo milieuvriendelijk, maar moeilijk te vermijden en wel goed te recycleren.

Tulikivi gebruikt ook isolatiemateriaal om te voorkomen dat warmte ontsnapt daar waar dat niet de bedoeling is (vooral bovenin de kachel) en de kachel volledig rookdicht te maken. Deze isolatie is gegarandeerd vrij van korte vezels, zoals deze in klassieke glaswol wel eens aan te treffen zijn en waarvan sommigen beweren dat ze een schadelijke invloed kunnen hebben op de longen.

Tulikivi verkreeg ook het keurmerk van het "Institut für Baubiologie Rosenheim" in Duitsland, zowat het meest diepgaande keurmerk voor houtkachels ter wereld. Er ligt een globale onderzoeksmethode aan ten gronde. Naast de testen die de invloed op de gezondheid en het milieu moeten vaststellen wordt ook nagegaan of bij zowel productie, verwerking, gebruik als recyclage een zo klein mogelijke belasting van het milieu en van de menselijke gezondheid plaatsvindt. Het keurmerk wordt jaarlijks opnieuw onderzocht en toegekend. Tulikivi is de enige kachelfabrikant die het tot nog toe ontvangen heeft.

Gratis fijnstof afscheider

Bij aankoop van een Tulikivi speksteenkachel uit het Karelia gamma tussen 15/9 en 31/10/2019, krijgt u er een gratis fijnstof afscheider van Kutzner+Weber bij. Laat ons samen gaan voor fijnstofvrij houtstoken !

Lees meer

Kies uw speksteen afwerking

Van de zachte Classic, tot de glinsterende Grafia over de strakke Nobile, de gelijne Rigata en de nostalgische Robusta : Tulikivi Design kent geen grenzen meer dankzij de innovatieve jetstream afwerkingstechnieken.

Lees meer

Warmte opslaan is een kunst

U kan een Tulikivi massakachel kiezen met tegenstroom- of spiraalprincipe en met boven- of onderaansluiting. Steeds wordt uw houtwarmte maximaal opgeslagen in de speksteen.

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie