Skip to main content
We match your fire.

De wereld van Tulikivi

Een paar uur stoken voor 24 uur heerlijke stralingswarmte, dat is pas moderne houtverwarming.

Welzijn met speksteenwarmte

responsive image

Wanneer we Tulikivi eigenaars bevragen naar hun ervaring, dan komt vooral de sterk verhoogde levenskwaliteit naar voor. Een massieve speksteenkachel van Tulikivi is niet alleen bijzonder tijdbesparend en comfortabel in gebruik. Vooral de aangename speksteenwarmte is wat die mensen niet meer willen missen.

Praktisch gezien bespaart deze warmtebatterij enorm veel tijd, want ze hoeft per dag maar 2 tot 4 uur te branden. Gezien het geringe verbruik hoeft men ook veel minder hout op te slaan en binnen te dragen. De aanmaak van vuur in een Tulikivi is kinderspel en het glasraam blijft vanzelf steeds schoon.

In vergelijking tot andere massakachels warmt een speksteen massakachel heel snel op, zowel omwille van de goede warmtegeleiding van speksteen als door de unieke constructie (met tegenstroom of spiraal-principe). De kachel vraagt minimaal onderhoud en de speksteen blijft veilig voor kinderhandjes. De kwaliteit van het product is ISO 9001 gewaarborgd.

Infrarode stralingswarmte is het onzichtbare, maar o zo voelbare geheim van de massieve speksteenkachel. Terwijl de temperaturen binnenin kunnen oplopen tot 1000 °C en meer, heeft een TULIKIVI speksteenkachel een oppervlaktetemperatuur die voornamelijk schommelt tussen 60 en 80 °C. De zachte speksteenwarmte, die als onzichtbare, infrarode stralingswarmte wordt verspreid, voelt gewoon zalig aan. Koude voeten behoren met Tulikivi tot het verleden en inzake binnenhuisklimaat valt vooral op dat de lucht niet uitdroogt. De persoonlijke warmtebehoefte is gemakkelijk te doseren en stralingswarmte is ook zeer gezond, in het bijzonder voor mensen met chronische ademhalingsstoornissen.

Meer lezen over de Tulikivi kwaliteit :

Home / Merken / Tulikivi / Kwaliteit / Speksteen

Home / Merken / Tulikivi / Kwaliteit / Gebruik

Home / Merken / Tulikivi / Kwaliteit / ISO 9001

Home / Merken / Tulikivi / Kwaliteit / Onderhoud

Home / Merken / Tulikivi / Kwaliteit / Gezonde stralingswarmte

Home / Merken / Tulikivi / Kwaliteit / Veiligheid

Home / Merken / Tulikivi / Kwaliteit / De warmtebatterij

Warmte opslaan is een kunst

U kan een Tulikivi massakachel kiezen met tegenstroom- of spiraalprincipe en met boven- of onderaansluiting. Steeds wordt uw houtwarmte maximaal opgeslagen in de speksteen.

Lees meer

Kies uw speksteen afwerking

Van de zachte Classic, tot de glinsterende Grafia over de strakke Nobile, de gelijne Rigata en de nostalgische Robusta : Tulikivi Design kent geen grenzen meer dankzij de innovatieve jetstream afwerkingstechnieken.

Lees meer

Ontdek de culinaire mogelijkheden

Elke massieve speksteenkachel van het Karelia gamma is standaard voorzien van een grillrooster. In combinatie met de speksteen accessoires van Tulikivi biedt het eindeloze mogelijkheden van grillen, bakken en koken met de unieke smaak van het houtvuur.

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie