Skip to main content
We match your fire.

De wereld van Tulikivi

Een paar uur stoken voor 24 uur heerlijke stralingswarmte, dat is pas moderne houtverwarming.

De absolute nummer één in speksteen

responsive image
Tulikivi is het grootste steenbewerkingsbedrijf in Finland en de grootste producent van warmte accumulerende kachels ter wereld. De zes gamma’s van Tulikivi omvatten in totaal meer dan 1000 verschillende kachels (de modellen verschillen per land).

Milieuvriendelijkheid is het uitgangspunt bij alles wat Tulikivi doet. Speksteen is een duurzaam, natuurlijk materiaal, en door hout te verbranden in een moderne kachel kunt u uw energieverbruik en uitstoot verminderen. Als eerste bedrijf in onze branche heeft Tulikivi de CO2-voetafdruk van haar kachels onderzocht: al na 1-2 jaar gebruik zijn de milieueffecten van de productie geneutraliseerd.

Tulikivi is een beursgenoteerd bedrijf dat werd opgericht in 1979. De originele Tulikivi speksteengroeve wordt al sinds het einde van de 18de eeuw uitgebaat. Speksteen kent een zeer rijke geschiedenis - van in de prehistorie tot op vandaag blijft dit wonderlijke materiaal de mens bekoren.

Tulikivi is binnen de branche een pionier op technologisch gebied en streeft ernaar de milieueffecten steeds verder te verkleinen – en u een steeds betere ervaring te bieden.

Meer lezen over het bedrijf Tulikivi :

Home / Merken / Tulikivi / Bedrijf / De geschiedenis van speksteen

Warmte opslaan is een kunst

U kan een Tulikivi massakachel kiezen met tegenstroom- of spiraalprincipe en met boven- of onderaansluiting. Steeds wordt uw houtwarmte maximaal opgeslagen in de speksteen.

Lees meer

Kies uw speksteen afwerking

Van de zachte Classic, tot de glinsterende Grafia over de strakke Nobile, de gelijne Rigata en de nostalgische Robusta : Tulikivi Design kent geen grenzen meer dankzij de innovatieve jetstream afwerkingstechnieken.

Lees meer

Ontdek de culinaire mogelijkheden

Elke massieve speksteenkachel van het Karelia gamma is standaard voorzien van een grillrooster. In combinatie met de speksteen accessoires van Tulikivi biedt het eindeloze mogelijkheden van grillen, bakken en koken met de unieke smaak van het houtvuur.

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie