Skip to main content
We match your fire.

Oostenrijkse kwaliteit

Voor een natuurlijk welzijn in uw woning.

De CV-massakachel van Ortner

responsive image
Water verwarmen in een ORTNER massakachel of massahaard is mogelijk door de plaatsing van warmtewisselaars in de ruimte tussen de brandkamer of KAM/KMS en de buitenwanden. Net zoals de warmte langzaam door de buitenwanden afgestraald wordt, zal een deel van de warmte langzaam via de warmtewisselaars naar een buffervat gepompt worden. Uit het buffervat wordt dan sanitair warm water geleverd, alsook verwarmingswater voor andere ruimten. Zo wordt uw massakachel de cv-ketel van uw woning, die de gehele woning van warmte voorziet, eventueel in combinatie met zonnecollectoren voor sanitair warm water in de zomer.

Een belangrijk voordeel bij dit systeem is dat er geen enkel contact is tussen het vuur of de rookgassen en de warmtewisselaars. Aldus treedt er geen slijtage op aan de warmtewisselaars en wordt de verbrandingskwaliteit niet beïnvloed. In oudere woningen met slechte isolatie zal een ORTNER massakachel meestal niet in staat zijn om de volledige woning te verwarmen. In nieuwbouwwoningen kan men dikwijls wel de hele woning verwarmen met slechts een paar uur stoken per dag op de koudste dagen. Zo kan men de investering in een cv-ketel of warmtepomp effectief uitsluiten. Via het buffervat is de combinatie met een cv-ketel of warmtepomp uiteraard wel mogelijk.

Uw Ortner massahaard is een topkwaliteit warmtebatterij

Eén grote houtlading volstaat voor 12 tot 24 warmte, met een rendement van minimaal 85%...

Lees meer

Haal de zon in huis

Met een ORTNER massakachel geniet u 's winters van de heerlijke stralingswarmte die we 's zomers van de zon verkrijgen.

Lees meer

De pro-optie : ABS

Met de automatische luchtsturing ABS van Ortner wordt de luchtaanvoer van uw massakachel electronisch geregeld, voor het laagste houtverbruik, de laagste fijnstof emissies en het grootste gebruiksgemak..

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie