Skip to main content
We match your fire.

Oostenrijkse kwaliteit

Voor een natuurlijk welzijn in uw woning.

Ortner Opties en Maatwerk

Bij de standaard modellen van Ortner gelden volgende opties :

Traditioneel worden in Oostenrijk de Ortner massakachels vooral puur op maat gemaakt. Ze worden door de kachelbouwer ontworpen in functie van de woning en de wensen en gewoonten van het gezin. Hou er wel rekening mee dat puur maatwerk heel wat extra werk vraagt en dat de prijs van zo’n toestel daarop afgestemd is.

Bij maatwerk wordt net zoals bij een standaard model de warmtevraag bestudeerd, in relatie tot de gewenste accumulatietijd van 12 tot 24 uur. Hieruit volgt de houthoeveelheid die in de massakachel in 1 stookbeurt moet verbrand worden, wat de grootte van de vuurhaard bepaald. Bij de keuze van de vuurhaard kan voor de benodigde houthoeveelheid gekozen worden tussen :

  • diverse maten brede en hoge deuren
  • diverse soorten toestellen, zoals vlakke haarden, doorkijktoestellen en hoekhaarden.
  • deuren met handgrepen of zelfsluitende deuren

responsive image
Het Ortner maatwerk berekeningsprogramma
Vervolgens gebruikt de kachelbouwer het online Ortner Berekeningsprogramma om de ideale ceramische rookgaskanalen te tekenen, in relatie tot de gewenste vormgeving. Daarbij wordt rekening gehouden met de luchtaanvoer en het schoorsteenkanaal. Het programma geeft daarbij voortdurend de beste opties aan voor een optimale verbrandingskwaliteit, het hoogste rendement, een probleemloze schoorsteentrek en een ideale opslagcapaciteit. Via het programma worden ook bypasskleppen en reinigingsopeningen voorzien.

Tenslotte tekent de kachelbouwer het ontwerp van de ombouw en esthetische afwerking van de massakachel, gebruik makende van de diverse bouwmaterialen van Ortner. Of de nieuwe warmtebron in een oude woning of een energiezuinig huis moet worden geïnstalleerd, maakt natuurlijk een groot verschil in de keuze van de ombouwplaten. Kleur en structuur van de wanden zijn naar smaak aan te passen, tot en met de bijzondere "fresco" technieken.
Unieke kleuren, vormen en hoogwaardige technische details maken de Ortner massakachel tot een echte blikvanger – en niet alleen door het onweerstaanbare effect van de oplaaiende vlammen. Een massakachel verleent elke ruimte een eigen stijl en karakter. Esthetisch is alles mogelijk, van de klassieke "tegelkachel" tot het uitzicht van een strakke inbouwhaard.

Uw Ortner massahaard is een topkwaliteit warmtebatterij

Eén grote houtlading volstaat voor 12 tot 24 warmte, met een rendement van minimaal 85%...

Lees meer

Haal de zon in huis

Met een ORTNER massakachel geniet u 's winters van de heerlijke stralingswarmte die we 's zomers van de zon verkrijgen.

Lees meer

De pro-optie : ABS

Met de automatische luchtsturing ABS van Ortner wordt de luchtaanvoer van uw massakachel electronisch geregeld, voor het laagste houtverbruik, de laagste fijnstof emissies en het grootste gebruiksgemak..

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie