Skip to main content
We match your fire.

Oostenrijkse kwaliteit

Voor een natuurlijk welzijn in uw woning.

Topkwaliteit keramische bouwmaterialen

Elk materiaal dat in een Ortner massakachel gebruikt wordt is optimaal aangepast aan de specifieke plaats in de kachel. Zo is het materiaal steeds voor die functie inzake dichtheid, warmte opname capaciteit, warmtegeleiding en vuurbestendigheid optimaal. Ortner is een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling van "advanced ceramics" voor de kachelbouw.

responsive image
DE ORTNER VUURHAARDEN (GRONDOVENS)

De Ortner vuurhaarden zijn geen gewone metalen inbouwhaarden. Ze bestaan uit een deur in glas en metaal, een metalen grondvlak met luchtaanvoersysteem en wanden in 100% massief ceramisch materiaal (chamotte). Dit ceramisch materiaal is de eerste opslagmassa van het Ortner systeem, dat de rechtstreekse stralingswarmte van het vuur opslaat. Het totale gewicht van deze vuurhaarden bedraagt 150 à 560 Kg.
Uniek en gepatenteerd is het ceramische luchtaanvoersysteem dat in deze haarden verwerkt werd. Door de unieke vormgeving van de haardstenen kan de luchtaanvoer optimaal ingesteld worden en krijgt het vuur langs alle zijden de broodnodige zuurstof.

 

responsive image
DE CERAMISCHE ORTNER ROOKKANALEN

De KMS rookkanalen van Ortner bestaat uit een uitgebreid gamma ceramische modules waarmee rookkanalen kunnen opgebouwd worden voor een maximale warmteopslag. De dichtheid van deze bijzonder chamotte bedraagt 2600 kg/m3, de warmteopnamecapaciteit ca. 1 KJ/KgK en de warmtegeleidbaarheid 3,2 W/mk. Ze zijn bijzonder hittebestendig.

responsive image
De  KAM elementen zijn op elkaar stapelbare ceramische ringen die als accumulerend rookkanaal bovenop een vuurhaard geplaatst worden. De dichtheid van de hier gebruikte chamotte bedraagt 2400 kg/m3 en de warmteopnamecapaciteit ca. 1 KJ/KgK. Ze kunnen zeer hoge temperaturen tot 1000°C verdragen. Het dubbele mes-en-groef systeem maakt een snelle rookgasdichte opbouw mogelijk zonder noodzakelijke toevoeging van lijm. Doordat ze tweeschalig zijn verzekeren ze een optimale warmte-opname en duurzaamheid.

 

responsive image
DE CERAMISCHE ORTNER OMBOUWMATERIALEN

Het productassortiment van Ortner voor de ombouw van een massakachel is zeer uitgebreid, zodat in principe elke vormgeving mogelijk is. Er zijn gewone kachelbouwplaten met een dichtheid van 1400 Kg/m3 en een doorsnee warmtegeleiding van 0,68 W/mK. Daarnaast zijn er ook gegoten kachelbouwplaten, met een dichtheid van 2200 Kg/m3 en een warmtegeleiding van 1,33 W/mK. Deze laatste worden gebruikt wanneer een snelle opwarming van de ruimte gewenst is. Voor de echte massakachels worden eerder de grondovenbouwplaten, met 2.300 kg/m3 en 90 kJ/(m²K) warmte afgifte.

responsive image
DIVERSE MORTELS, PLEISTERS EN VERVEN

Dit is een zeer uitgebreid gamma materialen, waarvan we hiernaast maar een klein deel tonen. Alle afwerkingen zijn mogelijk, zowel inzake structuur als inzake kleur. Met een pallet van meer dan 60 basiskleuren die onderling ook kunnen gemengd worden kan uw Ortner massakachel perfect aangepast worden aan uw smaak en interieur.

Uw Ortner massahaard is een topkwaliteit warmtebatterij

Eén grote houtlading volstaat voor 12 tot 24 warmte, met een rendement van minimaal 85%...

Lees meer

Haal de zon in huis

Met een ORTNER massakachel geniet u 's winters van de heerlijke stralingswarmte die we 's zomers van de zon verkrijgen.

Lees meer

De pro-optie : ABS

Met de automatische luchtsturing ABS van Ortner wordt de luchtaanvoer van uw massakachel electronisch geregeld, voor het laagste houtverbruik, de laagste fijnstof emissies en het grootste gebruiksgemak..

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie