Skip to main content
We match your fire.

Oostenrijkse kwaliteit

Voor een natuurlijk welzijn in uw woning.

Ecologische topkwaliteit

responsive image

Oostenrijk ondervindt aan den lijve de gevolgen van de klimaatverandering, die zich daar onder meer uit in het wegsmelten van de gletsjers. Vandaar dat ze absolute prioriteit geven aan de vermindering van de CO2 uitstoot, waarbij biomassa op basis van houtproducten een doorslaggevende rol speelt.

De massakachels van Ortner staan voor ecologische topkwaliteit. Ze beantwoordden als eerste aan de "Richtlinie UZ37" van het Oostenrijkse "Umweltzeichen". Dat is de strengste norm in Europa voor kachels en haarden. De fijnstof uitstoot is bij Ortner bijzonder laag door de goede verbranding en de natuurlijke fijnstofopvang in de ceramische rookkanalen. Ze ligt tussen 10 en 20 mg/MJ. Het verbrandingsrendement varieert van 85 tot 90 %, afhankelijk van het model.

De verbranding van hout is broeikasneutraal. Bomen zijn natuurlijke, zelf-groeiende zonnepanelen, die de zonne-energie in de zomer opslaan in handige batterijen (houtblokken). Het is de enige hernieuwbare energie die in de winter voldoende beschikbaar is om onze woningen te verwarmen.

Maar hout dient natuurlijk wel goed verbrand te worden en daarover is de laatste tijd heel wat te doen. Bij slechte houtverbranding komt immers schadelijk fijnstof vrij. Een massakachel of massahaard van ORTNER valt evenwel totaal niet met een gewone houtkachel te vergelijken :

  • Door de opslag van warmte ligt de verbrandingstemperatuur er ongeveer dubbel zo hoog.
  • De luchtaanvoer hoeft nooit gesmoord te worden, omdat de massa van het toestel de warmte uit de rookgassen maximaal opneemt voor ze in de schoorsteen verdwijnen.
  • De rookgaskanalen vormen een natuurlijke fijnstofopvang, waarbij het fijnstof jaarlijks via de poetsdoppen verwijderd kan worden.

De verbranding in een Ortner is van dermate hoge kwaliteit dat de minimale hoeveelheid fijnstof die nog in de rookgassen voorkomt pure vliegas is, mineraal en onschadelijk. De verbranding bij ORTNER is zo goed dat je ook harshoudende houtsoorten mag branden, zoals berk of den. Dat hout kan u dikwijls gratis verkrijgen. In vergelijk tot een gewone houtkachel stookt u slechts ongeveer de helft zoveel hout, omdat het rendement ook in echte gebruiksomstandigheden veel hoger ligt en de stralingswarmte veel minder snel uit de woning verdwijnt.

Belangrijk voor het milieu is uiteraard wel dat u uitsluitend droog hout gebruikt en het vuur aanmaakt volgens het top-fire systeem.

Uw Ortner massahaard is een topkwaliteit warmtebatterij

Eén grote houtlading volstaat voor 12 tot 24 warmte, met een rendement van minimaal 85%...

Lees meer

Haal de zon in huis

Met een ORTNER massakachel geniet u 's winters van de heerlijke stralingswarmte die we 's zomers van de zon verkrijgen.

Lees meer

De pro-optie : ABS

Met de automatische luchtsturing ABS van Ortner wordt de luchtaanvoer van uw massakachel electronisch geregeld, voor het laagste houtverbruik, de laagste fijnstof emissies en het grootste gebruiksgemak..

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie