Skip to main content
We match your fire.

Oostenrijkse kwaliteit

Voor een natuurlijk welzijn in uw woning.

Het laagste houtverbruik

responsive image

Het verbrandingsrendement bij een Ortner massakachel varieert van 85 tot 90 %, afhankelijk van het model. De goede verbranding en de lange weg die de rookgassen doorheen de ceramische rookkanalen afleggen, is de verklaring voor dit hoge rendement.

En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw houtverbruik. Een Ortner verbruikt tussen de 8 en de 18 kg hout per stookbeurt, goed voor 12 tot 24 uur warmte afhankelijk van de isolatie van de woning.

Het is hier van belang aan te geven dat het verbrandingsrendement van een gewone houtkachel zoals die in het labo wordt bekomen weinig te maken heeft met wat u thuis kan bekomen. De manipulatie in de labo's is zodanig verregaand dat Europe real-life tests aan het voorbereiden is, tests dus bij normale mensen zoals u en ik thuis. Massakachels daarentegen kunnen moeilijk gemanipuleerd worden in de tests en u kan bij u thuis echt op een rendement van 85 tot 90 % rekenen.

Tenslotte wordt in al deze tests nooit ingerekend dat stralingswarmte veel langer in de woning blijft dan warme lucht en ook op vele andere vlakken energetisch beter scoort dan convectiewarmte. Het betekent dat er veel minder warmte moet geproduceerd worden om eenzelfde warmtecomfort te bekomen.

Uw Ortner massahaard is een topkwaliteit warmtebatterij

Eén grote houtlading volstaat voor 12 tot 24 warmte, met een rendement van minimaal 85%...

Lees meer

Haal de zon in huis

Met een ORTNER massakachel geniet u 's winters van de heerlijke stralingswarmte die we 's zomers van de zon verkrijgen.

Lees meer

De pro-optie : ABS

Met de automatische luchtsturing ABS van Ortner wordt de luchtaanvoer van uw massakachel electronisch geregeld, voor het laagste houtverbruik, de laagste fijnstof emissies en het grootste gebruiksgemak..

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie