Skip to main content
We match your fire.

Oostenrijkse kwaliteit

Voor een natuurlijk welzijn in uw woning.

De automatische luchtsturing ABS

responsive image

De optionele ORTNER ABS luchtsturing optimaliseert de luchtaanvoer tijdens het stoken. De voordelen hiervan zijn veelvuldig :

  • Lagere emissies
  • Verhoogd rendement, dus meer warmteopslag
  • Verhoogd gebruiksgemak

Om de best mogelijke verbranding te bekomen zou men zonder ABS de hele tijd bij het vuur moeten zitten om de lucht optimaal te regelen. De luchtaanvoer bepaalt in grote mate de verbrandingstemperatuur en het zuurstofgehalte, die beiden verantwoordelijk zijn voor een goede of minder goede verbranding. Het Ortner ABS systeem garandeert minimale emissies bij u thuis, zoals ze in een labo kunnen geregisteerd worden.

Tegelijk zal het systeem ook voortdurend mikken op de meest optimale warmte-opslag. Zo verzekert u zich van het best mogelijke rendement en het laagste houtverbruik. Bijkomende opties zijn het sturen van een bypassklep bij grotere toestellen, alsook het aanschakelen van een rookafzuiger in geval van tijdelijk mindere schoorsteentrek (temperatuurinversies).

En los van het feit dat Ortner ABS u van de plicht ontslaat het vuur voortdurend bij te sturen, biedt het ook een extra practische mogelijkheid : u kan het vuur 's ochtends aanmaken volgens het Top-Fire systeem en vervolgens naar het werk vertrekken. Ortner ABS zal de verbranding volledig regelen en sluit achteraf netjes de luchtaanvoer af, zodat er geen onnodig verlies van warmte via de schoorsteen plaatsvindt.

Uw Ortner massahaard is een topkwaliteit warmtebatterij

Eén grote houtlading volstaat voor 12 tot 24 warmte, met een rendement van minimaal 85%...

Lees meer

Haal de zon in huis

Met een ORTNER massakachel geniet u 's winters van de heerlijke stralingswarmte die we 's zomers van de zon verkrijgen.

Lees meer

De pro-optie : ABS

Met de automatische luchtsturing ABS van Ortner wordt de luchtaanvoer van uw massakachel electronisch geregeld, voor het laagste houtverbruik, de laagste fijnstof emissies en het grootste gebruiksgemak..

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie