Skip to main content
We match your fire.

De robuste kracht van Hoxter

Duurzame inbouwhaarden, die perfect regelbaar zijn, een minimum aan hout verbruiken en het mooiste vuurzicht garanderen.

Het bedrijf Hoxter

responsive image

De oprichters van Hoxter zijn Richard Dorazil en Petr Banasinski, die reeds tijdens hun ingenieurstudies aan de universiteit van Brno in Tsjechië een groothandelsbedrijf in kachels en haarden opgestart hebben. De firma Hoxter komt voort uit dit Tsjechisch groothandelsbedrijf dat in 2004 ontstond en zich concentreert op het leveren van een compleet gamma van producten voor de haardenbouwindustrie.

In het jaar 2008 kregen de 2 originele eigenaren er 2 extra collega’s bij, met ervaring in engineering en productie. Met een gezamenlijk doel voor ogen ontwikkelden ze het eerste Hoxter product die aan hun hoge verwachtingen omtrent kwaliteit en technologie voldeed. In datzelfde jaar werd het bedrijf Hoxter opgericht.

Hoxter identificeert zich niet met de huidige trend van productie van niet-duurzame verbruiksgoederen en het snelle verlies van hun waarde. Het idee van Hoxter is om kwaliteitsproducten te produceren met een hoge duurzaamheid en om dit te leveren aan zijn klanten via gespecialiseerde en getrainde installateurs. De trouw aan en het wederzijds vertrouwen met zijn zakenpartners is de een van de geboden voor het zakendoen bij Hoxter.

Het motto van Hoxter is “we willen niet de grootste zijn, wel de beste in onze sector”. De voortdurende investering in productontwikkeling wordt gesteund door een opmerkelijk aandeel hoog opgeleide krachten in het bedrijf. Dat heeft ertoe geleid dat Hoxter vandaag als kwaliteitsmerk verdeeld wordt in zowat alle Europese landen en ook daarbuiten.

En waarom van je inbouwhaard geen cv-ketel maken ?

Een cv-haard van Hoxter kan ingezet worden als bij- of hoofdverwarming, waarbij een belangrijke besparing op de verwarmingskosten kan gerealiseerd worden, veilig en zonder zorgen.

Lees meer

Op zoek naar een grootse haard ?

Dan moet u zeker bij Hoxter zijn. Naast gewonere afmetingen beschikt Hoxter over een uitgebreid aanbod grote haarden, zoals deze haard waarvan het glasraam 150 cm breed is. Er bestaan ook echt grote doorkijkmodellen, hoekhaarden en driezijdige haarden.

Lees meer

Voor de perfecte vuurbeleving

Het moet gezegd worden, die mensen van Hoxter zijn niet normaal. Het bedrijf barst van de ingenieurs met zoveel oog voor de kleinste details die uiteindelijk uw perfecte ervaring garanderen. Duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid, luchtdichtheid, verbrandingskwaliteit... Hoxter heeft het allemaal.

Lees meer

Klik hier om een vraag te stellen aan onze vakmensen

We antwoorden zo snel mogelijk, normaal binnen 1 werkdag.

responsive image

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website kunnen geven. Dit omvat cookies van websites van derden van sociale media als u een pagina bezoekt die inhoud bevat afkomstig van sociale media.

Meer informatie